Volna

Ko je volna ponovno v središču pozornosti

Medtem ko poletno obdobje diši po tankih oblačilih iz lanu, bombaža ali svile, jesen in prihajajoča zima vedno dišita po volni. Zanimanje za volno se že zdaj povečuje, delam namreč v trgovini z metrskim blagom in raznimi pripomočki za ustvarjanje. Med te pripomočke sodi tudi volna za pletenja. Tega imamo res ogromno. Sem in tja, prodamo tudi kakšno volno poleti, ker imamo nekaj strank, ki enostavno obožujejo pletenje in jih letni čas prav nič ne ovira. Večina ljudi pa vseveda poseže po volni, ko se bliža zima in seveda čez celo zimo. 

Danes sem imela že toliko naročil, a mi bo s takim tempom zaloga, ki jo imam pošla hitreje kakor kadarkoli prej. Sicer pa imam to srečo, da imamo dobavitelje zelo blizu in je lahko nova zaloga že v nekaj dneh urejena. Po svoje me to ne skrbi tako zelo. Morda bo nekaj strank kakšen dan malce razočaranih, ker ne bom imela vsega na zalogi in ne bo potem opravila nakupa pri meni, ampak to še ni tako veli problem.   

Ko je volna ponovno v središču pozornosti

Si pa zelo intenzivno ogledujem novo volno, ker bi resnično rada našla kakšne nove volne za pletenje. Večino te, ki jo imam v trgovini imam že zelo veliko časa in zato moram narediti malce več spremembe. Nekatera volna je takšna, ki mora biti vedno na zalogi, so pa potem tudi nekatere druge, ki so pa bolj trendovske. Predvsem je tukaj pomembna barva in pa sestava. Velikokrat tudi debelina, saj naše stranke niso vse zadovoljne s tisto tanko volno. Zadnja leta se namreč povečuje interes za debelejšo volno, ker so izdelki še bolj topli in pa tudi pletenje je hitrejše. Tudi te morajo biti vedno na zalogi, ampak moram paziti na barve.