Plise senčila

Kamorkoli pridem na obisk, so plise senčila tista, ki senčijo okna

Zakaj se plise senčila vedno bolj pogosto uporabljajo? So mi prav simpatična, da ne bo pomote, ampak, se mi zdi, da kar naenkrat kamorkoli pridem, vidim samo še plise senčila, kako da druga senčila ne obstajajo več. Je morda to kakšen nov trend, za katerega na vem? Ali pa samo slučajno naletim na takšne ljudi, ki jim je točno to všeč? Lahko, da sem res čisto po naključju naletela na takšno podobnost.

V tem tednu sem bila namreč na treh različnih lokacijah, kjer so imela okna plise senčila, ki so zelo lepo dopolnjevala stil v domu, ampak me je vseeno presenetilo. Sicer so pa res lepša od žaluzij in tudi bolj priročna za vzdrževanje od klasičnih zaves. Morda je pa to razlog? Ravno pravšnji kompromis med estetiko in praktičnostjo. Ali pa se samo meni tako dozdeva. Evo, gospo sem vprašala, kako to, da se je odločila za plise senčila, pa sem dobila le preprost odgovor, da so ji bila najbolj všeč. Morda res ni neke večje razlage za tem in je bilo enostavno takšno naključje.

Jaz še vedno prisegam na klasične zavese. Res, da je več dela, ampak to, kar naredijo v prostoru, je enostavno to, kar si želim. Pogosteje jih moram prati, medtem ko recimo plise senčila ne bi potrebovala. Ampak videz doma je tudi nekaj, kar je pomembno. Vsak se mora najprej doma počutiti dobro. In jaz obožujem svoj dom. Bolje se že dogo nisem počutila nikjer. Kako mi bo pa v prihodnosti, pa ne vem še. Lahko, da se bom čez čas naveličala vsega in bo moj svet popolnoma minimalističen in bom hišni tekstil zmanjšala toliko, da ga ne bo nikjer drugje kot tam, kjer mora biti. Takrat je čisto možno, da se bom tudi jaz odločila za plise senčila in se bom predala življenju brez pranja zaves.