Sanitarna keramika

Moderna sanitarna keramika nam olajša čiščenje

Danes je minimalizem pristen tudi na področju kot je sanitarna keramika. Zato so danes stranišča, umivalniki, prestižne banje, tuš kabine, kot tudi ploščice za kopalnice zelo minimalistične z preprostimi linijami in čistimi prehodi.

Zelo malo vidimo tiste baročne okraske, in ostalih nepotrebnih detajlov. Tudi geometrijski vzorci se pojavljajo v bolj pravokotnih oblikah, saj se tej z raznimi pojavljanji lahko zelo lepo zlijejo v ostale dele ki je prav tako sanitarna keramika. Sanitarna keramika se pojavlja tudi iz naravnih materialov oziroma imitacijo le njih. Tukaj se najbolj pojavljajo materiali kamna, marmorja in pa betona. Pri materialih je zelo pomembno, da so ta zelo trpežna, predvsem pa enostavna za čiščenje in odporna proti kemikalijam, saj ravno na te površine velikokrat uporabljamo bolj agresivna čistila, saj je čiščenje po navadi zaradi higiene bolj pomembno na takšnih površinah kot je sanitarna keramika. Da si pa lahko delo tudi poenostavimo, nam ta današnji minimalizem lahko zelo pomaga, saj nima toliko vdrtin in reliefnih tekstur, ki nam je v preteklosti takšno čiščenje teh površin, kar malce bolj razpotegnilo naš čas. Pa tudi za ohranjanje higiene je nekoliko lažje in enostavneje.

Moderna sanitarna keramika nam olajša čiščenje

Ker pa smo seveda tudi v modernih časih, lahko ima danes tudi sanitarna keramika LED osvetlitev. Ta je lahko tudi na straniščnih školjkah kot tudi le na odlagalnih površinah. LED osvetlitev lahko zelo pripomore k ambientu kopalnice in lahko zaradi tega ima sanitarna keramika tudi večjo vrednost. Ker je pa je danes toliko bolj ekološke ozaveščenosti, se tudi sanitarna keramika razvija v tej smeri, ki pa vključuje rešitve, ki nam omogočajo manjšo porabo vode in prijaznejše materiale. Vsekakor je pri obnavljanju kopalnice pomembna kompaktnost, premišljena razporeditev, saj nam ta lahko zelo poenostavi vzdrževanje.

Zato ni dovolj, da si kopalnico prilagodimo tako, da v njej lahko spravimo čim več stvari, ampak je tudi dobro pomisliti, kako bomo dosegli v razne kote in težko dostopna mesta, saj je sanitarna keramika pomembna tudi zaradi higienskih navad.