Vitamin c

Vitamin C uživam skozi vso zimo in tako se izognem nepotrebnemu prehladu

Sem človek, ki ima rad zime, vedno sem kot mlada oboževala zime, potem pa sem prišla v določena leta, ko sem pozimi pogosto zbolela in so tako moje zime izgubile tisti moj čar. Ja, vsi so mi govorili, kupi si vitamine, minerale, jaz pa jih nisem hotela poslušati, vse kar sem si kupila pa je bil vitamin C, ker se mi je zdelo to najbolj prav.

Včasih ko pozimi stojim za katero stranko v lekarni se mi prav smili, kajti nekateri resnično pretiravajo z dodatki k prehrani. Ena gospa je prvo kupila vse živo zase in za moža, potem pa še za otroke. Včasih nismo jedli nič dodatkov k prehrani, pa smo danes čisto v redu in zdravi ljudje. Je pa res, da je včasih bil vitamin C bolj prisoten, ker smo jedli domače stvari in tam so lahko dobil veliko dozo vseh vitaminov in ne samo vitamin C, ki ga pri zdravju zelo poudarjajo.

Ja, jaz sem navajena, da bom prej poskusila vse drugo, da ne bom potrebovala kupovati dodatkov pri prehrani, a so mi vseeno zimski dnevi in prehlad pokazali, da pa potrebujem nekaj več, zato sem si izbrala le vitamin C, kot dodatek k prehrani in prav sem naredila. Ena gospa me je hotela prepričati še v vitamin D, vendar nisem popustila, kajti uživam v zdravem slogu življenja in vsak dan se sigurno eno uro sprehajam, to pa je dovolj, da dobim potrebni vitamin D. 

Od kar pa jemljem dodatek k prehrani vitamin C, se res boljše počutim, tako so sedaj moje zime bolj zdrave, nimam več toliko prehladov, a moram vitamin C začeti jemati že meseca septembra, če ne sem prepozna in kar kmalu me doleti prvi prehlad. Še dobro, da sem se tako določila, kajti moje počutje je prvo, brez dobrega počutja ni nič.